Οι στόχοι του Συνδυαστικού Μοντέλου παρέμβασης επικεντρώνονται στους ενδιάμεσους ψυχολογικούς και ψυχοσωματικούς παράγοντες που όχι μόνο μεσολαβούν, αλλά και βελτιστοποιούν το θεραπευτικό αποτέλεσμα, τη ρύθμιση του συναισθήματος και την βελτίωση του τρόπου ζωής σε πολλαπλά επίπεδα.

Ειδικότερα οι βασικοί στόχοι είναι του νοητικού προγράμματος

ΒΗΜΑ Α.

Ψυχολογική, ψυχο συναισθηματική και ψυχοσωματική διαφοροδιάγνωση

Πραγματοποιείται από Mental Coach (Ειδικό Ψυχολόγο MSc,Υπ.Phd) δια ζώσης ή από απόσταση.

Χρήση ψυχομετρικών εργαλείων (ερωτηματολόγια) και συζήτηση, που στοχεύουν στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προφίλ και στην διερεύνηση για πιθανή συνεργασία με άλλο επαγγελματία υγείας.

*Σε περίπτωση που η πρώτη συνεδρία πραγματοποιείται από τον ειδικό ψυχολόγο, δίνονται οι οδηγίες και για το αμέσως επόμενο βήμα και την αξιολόγηση τον physical-pilates expert

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει παράλληλα με την πρώτη συνεδρία pilates ή να προγραμματιστεί για την συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα η αξιολόγηση στοχεύει:

  • Στην αναγνώριση χρόνιων δυσλειτουργικών συμπεριφορών ζωής που δημιουργούν άσχημα συναισθήματα.
  • Στον εντοπισμό γεγονότων και συμβάντων που αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης που επηρεάζουν την συναισθηματική μας ισορροπία.
  • Συσχετίσεις ανάμεσα στα επίπεδα του ασυνείδητου στρες (έχω άγχος αλλά δεν ξέρω γιατί) στην έλλειψη κινήτρων και στην δυσκολία λήψης απόφασης.
  • Συσχετίσεις ανάμεσα στα επίπεδα του στρες και στις σωματικές δυσφορίες.
  • Έλεγχος πιθανών ιατρικών παραμέτρων που επηρεάζουν την διάθεση (π.χ θυρεοειδής, ελλιπής πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων ) ή διατροφής (συναισθηματικές υπερφαγίες).
  • Στον εντοπισμό του βαθμού αλεξιθυμίας (δυσκολία αναγνώρισης συναισθημάτων) που δυσκολεύει δραστικά την επικοινωνία και που σχετίζεται με σωματικές ασθένειες, δυσκολίες στον ύπνο καθώς και επιβάρυνση του ανοσοποιητικού.

*Να σημειωθεί ότι ο όρος ψυχοσωματικά, αναφέρεται σε πραγματικά σωματικά συμπτώματα που προκύπτουν ή επηρεάζονται από την σκέψη και τα συναισθήματα και όχι από μια συγκεκριμένη οργανική αιτία στο σώμα (όπως τραυματισμός ή λοίμωξη).Μια ψυχοσωματική ασθένεια προέρχεται από συναισθηματικό στρες και εκδηλώνεται στο σώμα, συνήθως ως σωματικός πόνος.

ΒΗΜΑ Β

Δημιουργία ατομικού προφίλ

  • Επεξεργασία των αποτελεσμάτων
  • Δημιουργία προγράμματος σε συνεργασία με επαγγελματία κίνησης και σώματος (pilates instructor)
  • Ατομική συνεδρία που περιλαμβάνει: Παράδοση και ερμηνεία αποτελεσμάτων πρόταση για παρέμβαση και στοχοθεσία.

Το πρόγραμμα που προτείνεται περιλαμβάνει διαφορετικές επιλογές με κύριο άξονα την εκπαίδευση σε ψυχολογικά ζητήματα και πρωτοποριακά μοντέλα που συνδυάζονται με σωματική κίνηση.
(Η ψυχοεκπαίδευση, συνίσταται στην ενημέρωση γύρω από τις συσχετίσεις στρες και σωματικής υγείας)

 

Επικοινωνία 

“Είμαι Νους” by Profilers
Υποκατάστημα
Πύργου, Μανωλοπούλου 78
Νίκος Παναγιωτόπουλος (Ψυχολόγος MSc κλινική Ψυχολογία Υπ. Phd)
+ 30 698 8717300 (sms, Viber, Whatsapp)
[email protected]