Παναγιωτόπουλος Νίκος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Sapienza Università di Roma της Ιταλίας και στη συνέχεια απέκτησε το Μεταπτυχιακό́ του στην Κλινική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο (αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, Α.Π. 9690). Έχει εκπαιδευθεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στην Κλινική Υπνοθεραπεία και στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει ειδικευτεί στην Τραυματοθεραπεία (EMDR) και έχει εξειδίκευση στην Κλινική Εποπτεία. Είναι Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας σε ζητήματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη του Pegaso University της Μάλτας. Είναι ιδρυτικό και πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ύπνο-Ψυχοθεραπείας (CBT-HypnoPsy).

Μωραΐτη Αιμιλία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε το πτυχίο της στο τμήμα της Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, Α.Π. 1064783). Συνέχισε και έλαβε το δίπλωμα της στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (CBT, Cognitive Behavioral Therapy ) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και στην συνέχεια έλαβε το δίπλωμα της στην προσέγγιση της Συστημικής Ψυχοθεραπείας, στο Συστημικό συμβουλευτικό και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Επιπλέον ειδικεύεται στην θεραπεία του τραύματος – EMDR (Εye Movement Desensitization and Reprocessing), μια αποτελεσματική μορφή θεραπείας για το ψυχικό τραύμα και άλλες δυσμενείς εμπειρίες. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει εκπαιδευτεί στην βιοανάδραση (μη-φαρμακευτική θεραπευτική προσέγγιση). Εργάζεται ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Διαχείρισης άγχους SMS (Stress Management Solutions). Ειδικεύεται στην διαχείριση του άγχους και στρες, την θεραπεία μετατραυματικού στρες (PTSD) , την αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, την αντιμετώπιση κατάθλιψης και στα διατροφικά ζητήματα. Ειδικεύεται επιπλέον στην θεραπεία παιδιών και εφήβων σε ζητήματα άγχους, όπως το άγχος απόδοσης και την διαχείριση διαφόρων άλλων δυσφορικών συναισθημάτων, καθώς και στην συμβουλευτική γονέων. Η παρέμβαση γίνεται εξατομικευμένα και συνεργατικά με το άτομο και λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι γίνονται ξεκάθαροι μέσα από την ατομική συνέντευξη και τα ερωτηματολόγια, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ατόμου σε όλους τους τομείς.

Λουκιπούδης Νίκος

Ο Λουκιπούδης Νίκος απέκτησε το BSc του στην ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Ουαλίας, σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικο κολλέγιο στην Αθήνα. Τελείωσε το MSc στην κλινική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Derby, σε συνεργασία με το Mediterranean college στην Αθήνα. Εξειδικεύεται στην γνωστική – συμπεριφορική θεραπεία, την διαγνωστική εξέταση, την ψυχοεκπαίδευση, σε τεχνικές σταθεροποίησης και ρύθμισης συναισθήματος, μέσω mindfulness και βίο-ανάδρασης. Ασκεί παρεμβάσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του άγχους, του πανικού και διαταραχών διάθεσης. Έκανε την πρακτική του στην ψυχοθεραπεία στο Roots Wellness Center και έχει ασχοληθεί με ποσοτική και ποιοτική έρευνα εντός και εκτός Ελλάδας με αντικείμενο τις διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας ως μέσο ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας.

Αφουξενίδου Ελένη

Η Ελένη Αφουξενίδου είναι ψυχολόγος (University of Sheffield), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία (Deree – The American College of Greece) και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (Α.Π. 879610). Ειδικεύεται στη συστημική ψυχοθεραπεία και έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στο αντικείμενο για τη συνεχή επιμόρφωση της. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο συμβουλευτικό κέντρο ψυχικής υγείας του Αμερικάνικου κολεγίου Ελλάδος – Deree και στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών Και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.). Επιπροσθέτως, από την έναρξη των σπουδών της έως και σήμερα, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό σε διαφόρους φορείς και ομάδες (Humanlinks, Κέντρο ημέρας εφήβων «ΠΛΟΕΣ» Ε.ΨΥ.ΜΕ., Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση, Pride, 50+ Project). Σκοπός της είναι βοηθήσει στο έπακρο των δυνατοτήτων της τα άτομα με τα οποία συνεργάζεται με αμέριστο σεβασμό, ενσυναίσθηση και διάθεση για αναζήτηση. Τέλος, εμπλουτίζει τον τρόπο που εργάζεται με ποίκιλες τεχνικές όπως τεχνικές ενσυνειδητότητας (Mindfulness) και τεχνικές έκθεσης μέσω εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality Exposure Therapy, VRET).

Κατσάνου Αλκμήνη-Λυδία

Η Αλκμήνη-Λυδία Κατσάνου είναι Ψυχολόγος με Αρ. Πρωτ.: 319813. Εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας και ανακηρύχθηκε πτυχιούχος του τμήματος της με βαθμό Άριστα. Στην συνέχεια, προχώρησε στις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο MSc Applied Psychology: Clinical Psychology andCounselling με έμφαση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία του University of Derby. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το τμήμα οξέων ψυχώσεων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ- Δαφνί) και με το Roots Wellness Centre αναλαμβάνοντας ατομικά περιστατικά. Στο μεσοδιάστημα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εστιασμένα στην ψυχική υγεία και ψυχοπαθολογία ενηλίκων, καθώς επίσης το 2020 δημοσίευσε έρευνά της στο επιστημονικό περιοδικό Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής με τίτλο «Προσαρμογή και νέα ταυτότητα των αθλητών με τεχνητό μέλος: Μελέτη βάσει ποιοτικής μεθοδολογίας». Το τρέχον διάστημα εξειδικεύεται σε πρόγραμμα xοροθεραπείας, ενώ παράλληλα παρέχει θεραπεία εστιασμένη στην έκφραση συναισθήματος μέσω κινησιολογίας. Τέλος, αναλαμβάνει ατομικά περιστατικά εφαρμόζοντας ένα συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

Σκρίμπας Θανάσης

O Θανάσης Σκρίμπας σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Α.Π.Θ και συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο London Metropolitan University, Londonmet, όπου κατέκτησε το ΜΒΑ. Παρακολούθησε μετεκπαιδεύσεις στο Life Coaching και στο Mindfulness στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και στην Ison Psycometrica. Ειδικεύεται σε εργασιακά ζητήματα όπως το mobbing και το burn out. Ασχολείται με την  σταθεροποίηση στη ρύθμιση συναισθήματος, με τεχνικές φαντασιωσικής αναπαράστασης και γνωσιακές παρεμβάσεις. Ειδικεύεται στο συνθετικό μοντέλο παρέμβασης.