Το “ΕΙΜΑΙ” by Profilers ακολουθεί ένα ολιστικό διεπιστημονικό μοντέλο υγείας και ευζωίας που προτείνεται από τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος οργανισμός υγείας) και στοχεύει στη δημιουργία ενός ποιοτικού τρόπου ζωής. H υγεία, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, ορίζεται ως «μια κατάσταση σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλά ως την απουσία ασθένειας ή αδυναμίας» (World Health Organization, 2006).

Έτσι, σε μια μέτρηση των στοιχείων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής, συνυπολογίζονται σωματικοί, ψυχολογικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες, σε συνδυασμό με την απουσία ασθένειας. Η δραστική μείωση του στρες η ενεργοποίηση «συναισθηματικής ευεξίας» και ή βελτίωση της συναισθηματικής νοημοσύνης, επιτυγχάνεται μέσω της σύνδεσης νου & σώματος και δημιουργεί μια σειρά από αντιδράσεις σε νοητικό, ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.

Οι profilers του Είμαι (Ψυχολόγος, pilates instructor, mindful expert) μπορούν να συνεργάζονται με επιπλέον εξειδικευμένους επαγγελματίες (Διατροφολόγο,φυσιοθεραπευτή) καθώς και ιατρικές ειδικότητες (όπως ενδοκρινολόγος) παρέχοντας στο άτομο την ευκαιρία για μια συνολική ανάπτυξη και συναισθηματική ισορροπία. Η εφαρμογή του επιτυγχάνεται με διαγνωστικά ψυχομετρικά εργαλεία της κλινικής ψυχολογίας και συσκευές απεικόνισης που εντοπίζουν τους τομείς παρέμβασης.

Το Είμαι διευκολύνει τους γιατρούς ή επαγγελματίες υγείας να υλοποιήσουν την προτεινόμενη θεραπεία τους καθώς γνωρίζουμε πόσο η άγνοια και το στρες εμποδίζουν και τους δύο να εργαστούν σωστά χωρίς το αίσθημα απογοήτευσης. Στόχος είναι ή δραστική μείωση της συναισθηματικής έντασης και του άγχους που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί σωματικά συμπτώματα και εμποδίζει ακόμα και την καλή πρόγνωση μιας ασθένειας.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να απαλλαγούν από το στρές, το αίσθημα ανικανοποίητου, συναισθηματικής αστάθειας και σωματικής κόπωσης και έχει δύο εισόδους: Νοητική και σωματική ενδυνάμωση που λειτουργούν συνεργατικά και με γνώμονα την επιστημονική τεκμηρίωση των παρεμβάσεων.

ΝΟΥΣ

Mental coaching : Νίκος Παναγιωτόπουλος-Ψυχολόγος MSc, υπ. Διδάκτωρ ψυχολογίας, ιδρυτής του κέντρου διαχείρισης άγχους stress management solutions -S.M.S., με έδρα την Αθήνα. Ιδρυτικό Μέλος ISCBT – HypnoPsy (International Society Cognitive Behavioral Therapy – Hypno Psychotherapy)

ΣΩΜΑ

Physical coaching: Αναστασία Ζαφειράκη-επαγγελματίας χορεύτρια, καθηγήτρια χορού και Pilates instructor.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ «ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ»

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ: Διαχείριση του άγχους και ψυχο/σωματική ευεξία.
Το πρόγραμμα που προτείνεται περιλαμβάνει διαφορετικές επιλογές, με κύριο άξονα την εκπαίδευση σε ψυχολογικά ζητήματα και πρωτοποριακά μοντέλα που συνδυάζονται με σωματική κίνηση.