Όλα τα μέλη του κέντρου μας έχουν ειδικευθεί και επιλέξει μια ή περισσότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις βάση του προσωπικού στυλ, της ακαδημαϊκής κατάρτισης και της αισθητικής τους που εφαρμόζουν στην δουλειά τους. Χρησιμοποιούμε και εφαρμόζουμε επίσης, ποικίλα εργαλεία για μια καλύτερη πρώτη κατανόηση της ψυχολογίας, της ποιότητας ζωής και των πιθανών δυσκολιών του κάθε ανθρώπου. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στο έπακρο των δυνατοτήτων μας όσους έρχονται κοντά μας, εξατομικευμένα, μέσα από καλές πρακτικές και τεκμηριωμένες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια περίληψη για τις προσεγγίσεις και τα εργαλεία που εφαρμόζουμε ώστε να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα.

Η θεραπεία έκθεσης με εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality Exposure Therapy, VRET) είναι μια ταχύρρυθμη μέθοδος απευαισθητοποίησης της δυσφορικης ψυχικής κατάστασης μέσα από τη σταδιακή, εξατομικευμένη, ελεγχόμενη έκθεση βάσει των αναγκών της/του κάθε θεραπευμένης/ου.

Το mindfulness (ενσυνειδητότητα), είναι η διαδικασία κατά την οποία αποκτούμε επίγνωση του τι συμβαίνει στο νου μας, βιώνοντας την παρούσα στιγμή, σκόπιμα, συνειδητά και χωρίς κριτική. Καλλιεργώντας αυτήν την δεξιότητα, ο νους μας γίνεται πιο δυνατός και ευλύγιστος αποκτώντας περισσότερο έλεγχο πάνω στις συνεχόμενες σκέψεις και το στρες της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να παραμένουμε παρόντες στη ζωή μας, ανακαλύπτοντας νέες διαστάσεις βίωσης της.

H Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) είναι η συνειδητή παρέμβαση και οι τεχνικές που εξετάζουν ή επαναπροσδιορίζουν πεποιθήσεις που μας καθορίζουν την ζωή. Μπορούμε να δούμε τα δυο μέρη αυτής της προσέγγισης ως διαφορετικούς εγκεφάλους που συνδέονται και απεικονίζονται ως τρίγωνα (σκέψη συναίσθημα συμπεριφορά).

Η Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ) είναι μία ερευνητικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει στην αντιμετώπιση της απορρύθμισης του συναισθήματος.

Υποσυνείδητη παρέμβαση όπου το συνειδητό “μπαίνει σε κάψουλα” και ταξιδεύει σε δυνατότητες τού υποσυνειδήτου. Αναπτύχθηκε μετά από σημαντικές κλινικές μελέτες βασισμένες στην συγκινησιακή νεύρο-επιστήμη που αποτελεί την μελέτη των νευρολογικών μηχανισμών του συναισθήματος. Συνδυάζει τη νεύρο-επιστήμη με την ψυχολογική μελέτη της προσωπικότητας, του συναισθήματος και της διάθεσης.

Το Life coaching εστιάζει στο εδώ και τώρα, στο τι θέλει το άτομο να αλλάξει στο άμεσο μέλλον και στους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η μετάβαση από την μία συνθήκη στην άλλη, μέσω του εντοπισμού των πραγματικών επιθυμιών και της χρήσης των δυνατών χαρακτηριστικών του ατόμου.

Ο Θεραπευμένος σε μια συστημική θεραπευτική σχέση, αντιμετωπίζεται ως ένα σύστημα μέρος άλλων συστημάτων, δίνοντας σημαντική έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο, στις σχέσεις όπως και τον τρόπο που επικοινωνούν και συνυπάρχουν.

Η εφαρμογή των διαφορετικών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται είτε σε συνειδητό επίπεδο (γνωστική συμπεριφορική) είτε σε ασυνείδητο (κλινική υπνοθεραπεία), υποστηρίζονται ή διευκολύνονται σήμερα από διάφορες εφαρμογές ή software βιο-ανάδρασης.

Θεραπεία μέσω της τέχνης

Το SMS αποτελεί μια αυτόνομη παρέμβαση με σκοπό τη διαχείριση του άγχους και των επιπτώσεων του, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαφορετικών προσεγγίσεων και εργαλείων από τους τομείς της ψυχολογίας, φυσιολογίας και τεχνολογίας.

error: Content is protected !!