Profilers – Personality Analysis

Καλώς Ήρθατε!

Οι ψ-Profilers είναι μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας που ως επίκεντρο τους θέτουν τον άνθρωπο και την στήριξη του ώστε να έρθει πιο κοντά στην αυθεντικότητα του εαυτού, να εξελιχθεί, και να ξεπεράσει τα εμπόδια που την/το/τον δυσκολεύουν.

Οι αρχές της δεοντολογίας μας βασίζονται στην συμπερίληψη, την αποδοχή, την καταπολέμηση των διακρίσεων και του στίγματος που τείνουν να επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση και ευημερία, αλλά και την παροχή υπηρεσιών σε κάθε άτομο ανεξαιρέτως, όταν νιώθει πως την χρειάζεται.

Έχει αποδειχθεί βιβλιογραφικά πως η εμφάνιση ενός ευρέως φάσματος   προβλημάτων σωματικής υγείας πυροδοτείται,σε ένα σημαντικό βαθμό, από δυσμενείς ψυχολογικούς παράγοντες και πως αντίθετα, μια ευνοϊκή για το άτομο ψυχική κατάσταση συνδέεται με μια καλύτερη εικόνα της συνολικής υγείας αλλά και της ποιότητας ζωής. Μια τέτοια παρατήρηση, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα του να φροντίζουμε τον νου και την ψυχική μας υγεία και τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης και της επένδυσης στην ψυχοθεραπευτική σχέση και ψυχοθεραπεία.

Όλα τα μέλη του κέντρου μας έχουν ειδικευθεί και επιλέξει μια ή περισσότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις βάσει του προσωπικού στυλ, της ακαδημαϊκής τους κατάρτισης και της αισθητικής τους. Επίσης, χρησιμοποιούμε και εφαρμόζουμε ποικίλα εργαλεία για μια καλύτερη πρώτη κατανόηση της ψυχολογίας και του ατόμου ολιστικά ώστε να βοηθήσουμε στο έπακρο των δυνατοτήτων μας όσους έρχονται κοντά μας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στις υπηρεσίες εντάσσονται μια σειρά από πιστοποιημένες παρεμβάσεις που εφαρμόζονται αυτόνομα ή συνδιαστικά μεταξύ τους. Η επιλογή για την εφαρμογή τους βασίζεται σε μια συνεργατική σχέση.
Ψυχοθεραπεία,Συμβουλευτική,life couching είναι οι κυρίαρχες εφαρμογές που στην βάση τους έχουν την επιστήμη της ψυχολογίας.
Στόχος είναι η κατανόηση της προσωπικότητας του ανθρώπου για την επίλυση δυσκολιών και αλλά και για ανάπτυξη δυνατοτήτων.Για την κατανόηση διερευνούμε το ψυχολογικό background για να ανακαλύψουμε το ψυχολογικό αποτύπωμα που άφησε πάνω μας.Τομείς ενδιαφέροντος : προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς επιβάλει την συνεργασία με άλλους ειδικούς ( όπως ψυχιατρική αλλά και εφαρμοσμένες τέχνες ) που προάγουν την ανάπτυξη και την ψυχική ισορροπία.
Ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας είναι η γραμμή από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (Π.Ο.Υ) για αξιολόγηση και πολυδιάστατη παρέμβαση.

SMS

Το SMS αποτελεί μια αυτόνομη παρέμβαση με σκοπό τη διαχείριση του άγχους και των επιπτώσεων του, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό διαφορετικών προσεγγίσεων και εργαλείων από τους τομείς της ψυχολογίας, φυσιολογίας και τεχνολογίας.

ART THERAPY

Θεραπεία μέσω της τέχνης

ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η εφαρμογή των διαφορετικών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται είτε σε συνειδητό επίπεδο (γνωστική συμπεριφορική) είτε σε ασυνείδητο (κλινική υπνοθεραπεία), υποστηρίζονται ή διευκολύνονται σήμερα από διάφορες εφαρμογές ή software βιο-ανάδρασης.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο Θεραπευμένος σε μια συστημική θεραπευτική σχέση, αντιμετωπίζεται ως ένα σύστημα μέρος άλλων συστημάτων, δίνοντας σημαντική έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο, στις σχέσεις όπως και τον τρόπο που επικοινωνούν και συνυπάρχουν.

LIFE COACHING

Το Life coaching εστιάζει στο εδώ και τώρα, στο τι θέλει το άτομο να αλλάξει στο άμεσο μέλλον και στους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η μετάβαση από την μία συνθήκη στην άλλη, μέσω του εντοπισμού των πραγματικών επιθυμιών και της χρήσης των δυνατών χαρακτηριστικών του ατόμου.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ

Υποσυνείδητη παρέμβαση όπου το συνειδητό “μπαίνει σε κάψουλα” και ταξιδεύει σε δυνατότητες τού υποσυνειδήτου. Αναπτύχθηκε μετά από σημαντικές κλινικές μελέτες βασισμένες στην συγκινησιακή νεύρο-επιστήμη που αποτελεί την μελέτη των νευρολογικών μηχανισμών του συναισθήματος. Συνδυάζει τη νεύρο-επιστήμη με την ψυχολογική μελέτη της προσωπικότητας, του συναισθήματος και της διάθεσης.

DBT

Η Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ) είναι μία ερευνητικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει στην αντιμετώπιση της απορρύθμισης του συναισθήματος.

CBT

H Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) είναι η συνειδητή παρέμβαση και οι τεχνικές που εξετάζουν ή επαναπροσδιορίζουν πεποιθήσεις που μας καθορίζουν την ζωή. Μπορούμε να δούμε τα δυο μέρη αυτής της προσέγγισης ως διαφορετικούς εγκεφάλους που συνδέονται και απεικονίζονται ως τρίγωνα (σκέψη συναίσθημα συμπεριφορά).

MINDFULNESS

Το mindfulness (ενσυνειδητότητα), είναι η διαδικασία κατά την οποία αποκτούμε επίγνωση του τι συμβαίνει στο νου μας, βιώνοντας την παρούσα στιγμή, σκόπιμα, συνειδητά και χωρίς κριτική. Καλλιεργώντας αυτήν την δεξιότητα, ο νους μας γίνεται πιο δυνατός και ευλύγιστος αποκτώντας περισσότερο έλεγχο πάνω στις συνεχόμενες σκέψεις και το στρες της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να παραμένουμε παρόντες στη ζωή μας, ανακαλύπτοντας νέες διαστάσεις βίωσης της.

Το VERIM δημιουργήθηκε έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίσει ξεχωριστά τα δικά του μοτίβα στρες και να μάθει πώς να τα ρυθμίσει

    Έχετε κάποια ερώτηση; Επικοινωνήστε μαζί μας

    Ποιά ώρα και μέρα επιθυμείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας;

    Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

    error: Content is protected !!